Відкриття меморіалу

2013-09-17

/Files/images/DSCN2112.JPG

У селі Новокарлівка відкрили реконструйований меморіал загиблим воїнам


Минулого вівторка, 17 вересня, в селі Новокарлівка Інженерненської сільської ради відбувся мітинг з нагоди 70-ї річниці визволення Пологівського району від фашистських загарбників, з приводу відкриття реконструйованих пам‘ятника солдату й обеліску «Ніхто не забутий, ніщо не забуте» та участі у Всеукраїнській естафеті пам‘яті «Слава визволителям України». Урочистий захід зібрав мешканців усіх шести сіл Інженерненської сільради. Кожен захотів покласти квітку-пам'ять до меморіалу.
Захід розпочався з урочистої ходи представників органів виконавчої влади, самоврядування, депутатів різних рівнів, трудових колективів, шкіл району, ветеранських організацій, представників громадськості з покладанням квітів до меморіалу загиблим воїнам.


Завдяки ініціативі та сприянню голови Запорізької обласної ради Віктора Межейка, який зазначив, що комплекс має бути візитною карткою як села, так і всього району, меморіал був реконструйований у короткі строки. Наразі проведений перший етап реконструкції, який відбувся за ініціативи РДА та участі Віктора Межейка при фінансуванні сільської ради, Запорізького благодійного фонду "Фонд відродження Запоріжжя "Улюблене місто". Протягом двох місяців був замінений пам’ятник солдату та обеліск «Ніхто не забутий та ніщо не забуте», виконано роботи з благоустрою території, яка прилягає до меморіалу, викладена тротуарна плитка, зроблені сходи та пандус, висаджено 50 туй. На черзі другий етап – завершення реконструкції стели, насадження парку.


Право відкрити меморіал після реконструкції було надано Віктору Межейку, інженерненському сільському голові Наталії Кошель та місцевому жителю, ветерану Великої Вітчизняної війни, учаснику бойових дій Григорію Голубу.
Зі словами привітань до всіх присутніх звернулися Віктор Межейко, Наталія Кошель, голова Пологівської райради Павло Журавльов, голова Пологівської РДА Юрій Коноваленко, голова Гуляйпільської РДА Олександр Гура, голова ради Пологівської районної організації ветеранів України Іван Мінько та учні Новокарлівської школи.


Наталія Кошель висловила щиру подяку Віктору Межейку за можливість відзначити ювілей району біля оновленого пам‘ятника, за допомогу та підтримку громадам Пологівського району та побажала успішного здійснення ще не одної ініціативи на території Пологівщини.


Віктор Межейко у свою чергу відзначив, що мешканці Пологівського району шанують пам‘ять визволителів, з трепетом та відповідальністю ставляться до відновлення меморіалів. «Патріотизм втілюється не стільки у словах любові до Батьківщини, скільки у справах по відношенню до неї. Саме тому наше головне завдання - відновити меморіали, а молоде покоління має їх зберегти», - зазначив голова облради та вручив всім ветеранам Великої Вітчизняної війни, учасникам бойових дій пам’ятні подарунки.


Під час проведення мітингу в с. Новокарлівка Інженерненської сільської ради з нагоди відкриття меморіалу після реконструкції в рамках Всеукраїнської естафети пам'яті "Слава визволителям України" 17 вересня Пологівський район прийняв символ естафети від Гуляйпільського району. Символ був переданий головою Гуляйпільської РДА Олександром Гурою, ветераном Великої Вітчизняної війни Олексієм Зуйченком голові Пологівської РДА Юрію Коноваленку, голові Пологівської районної організації ветеранів України Івану Міньку та ветерану Великої Вітчизняної війни, учаснику бойових дій Миколі Солодкому.


Піднесеного настрою святу додали духовий оркестр військової частини А-1978 м. Запоріжжя з композиціями пісень років війни та частування всіх присутніх солдатською кашею. Роботу польової кухні здійснював Запорізький автоклуб "Фаєтон".

Кiлькiсть переглядiв: 195

Коментарi